Chisugate leviää maailmalla – Suomelle nauretaan avoimesti

Digi · Stara.fi

Suomalaiset ovat ihmetelleet jo parin päivän ajan tapausta, jossa suomalainen yhdistys iski poliisivoimin pikkulapseen, joka oli ladannut verkosta isänsä mukaan vahingossa Chisun musiikkia. Parhaillaan tapausta hämmästellään myös vähintään kymmenissä ulkomaisissa medioissa.

Kuva: Techcrunch.com

Mielikuvaa Suomesta muokkaavat parhaillaan kymmenet artikkelit, joissa myös arvostetut mediat raportoivat suomalaisen yhdistyksen toimista. Tapauksesta ovat kertoneet muun muassa Techcrunch, Gizmodo, Torrentfreak, Geekosystem, Slashgear, BGR, Beforeitsnews ja Nasw. Lisäksi suositussa Reddit-palvelussa aihe on noussut ykkösuutiseksi.

– Jos on olemassa jotain naurettavampaa kuin joukko poliiseja vaatimassa yhdeksänvuotiaalta tietokonetta, on sitä se, että tietokonetta peittivät kuvat Nalle Puhista ystävineen. Kaiken lisäksi poliisi totesi, että ensi kerralla isän kannattaisi maksaa 600 euroa (mikä kuulostaa suojelurahalta tässä tapauksessa), Techcrunch kirjoitti.

Kuva: Gizmodo

TTVK-yhdistys esitti yhdeksänvuotiaan pikkutytön isälle 600 euron maksuvaatimuksen ja vaati isää allekirjoittamaan vaitiolosopimuksen. Tämä siksi, että tytön tietokoneella oli ladattu Chisun musiikkia isän mukaan vahingossa. Suuremmat mittasuhteet tapaus sai, kun isä ei suostunut vaatimuksiin ja TTVK-yhdistys teki asiassa rikosilmoituksen. Poliisi suoritti perheen kotiin kotietsinnän ja takavarikoi tytön tietokoneen. Seuraavaksi tytön isä joutuu poliisikuulusteluihin ja lopulta mahdollisesti jopa oikeuteen.