Top Gear Live Suomessa – superautoja, vauhtia ja brittihuumoria

Viihdeuutiset · Stara.fi

BBC:n tuottama maailman suosituin auto-ohjelma saapui areenakiertueellaan Suomeeen ja ohjelman tähtiä nähtiin autoineen perjantai-iltana Helsingin messukeskuksessa.

Esityksen juonsivat tuttuun tapaan legendaariset Top Gear juontajat Jeremy Clarkson ja Richard Hammond, jotka kurvasivat areenalle televisiosta tutulla moottoroidulla juontajakorokkeella – tyylilleen tutulla brittihuumorilla höystettyinä.

Autoharrastajat saivat nähdä kuinka Top Gear Stunt Teamin käsittelyssä yleisölle esiteltiin autojen upeimmat valiot, muun muassa Aston Martin V8, Audi V10 Spyder, BMW M1 ja Ferrari 458 Spider. Esityksessä nähtiin lisäksi mystinen huippukuski The Stig, joka valjasti neljä skootteria gladiaattori-tyylisiksi vaunuiksi ja ja otti mittaa hevosvoimista yhdessä juontajien kanssa.

Stunt-teamin autojen ”kuviokellunta”, taskuparkkitaidot, FMX-moottoripyöräkuskien temput ja liekehtivät ralliautot saivat miesvoittoisen yleisön silmät loistamaan. Innokkaimmat VIP-lipun ostaneet fanit pääsivät tutustumaan vielä shown jälkeen backstagelle esityksessä esiteltyihin ökyautoihin.

Pientä hämmennystä aiheutti kuitenkin esityksen loppu. Yleisö odotti huikeaa lopputykitystä upeine autoineen ja ilotulitteineen. Top Gear Live Show kuitenkin loppui yllättäen hieman vaisusti Suomi – Iso Britannia autopoolo-otteluun, jonka tottakai Suomi voitti.

Kim Rusi