Poppari väittää: ”Michael Jackson varasti tyylini!”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kolme vuotta sitten edesmennyt poptähti Michael Jackson tunnetaan artistina, jolla oli varsin omaperäinen maku pukeutumisen ja tyylillisten valintojensa suhteen. Laulajan tavaramerkkejä olivat muun muassa kimaltava valkoinen hansikas ja fedora-hattu.

Nyt pop- ja punk-muusikko Adam Ant on väittänyt Michael Jacksonin varastaneen hänen tyylinsä. Artistien ystävystymisen jälkeen popin kuningas ihasteli Antin mukaan hänen armeijahenkisiä takkejaan, minkä jälkeen ne päätyivät Thriller-hittikappaleen esittäjän puvustoon.

– Michael halusi tietää mistä sain takit, ja annoin hänelle yhteyshenkilön tiedot. Pian hänellä oli niitä eri värisinä, ja koko takista tuli ”hänen juttunsa”. Mutta se oli alun perin minun ideani, kertoi Adam Ant Female First -sivustolle.

Michael Jackson yhdisteli tyylissään taitavasti erilaisia populaarikulttuurisia vaikutteita. Hän otti vaikutteita muun muassa eri vuosikymmeniltä, vaihtelevista elokuvagenreistä, ja myös muilta artisteilta. Sittemmin poptähdestä itsestään on tullut inspiraatio uusille artisteille, jotka kopioivat monin eri tavoin Jacksonin musiikillisia, taiteellisia ja tyylillisiä innovaatioita.