Facebook-kutsu riistäytyi käsistä – yli 1 000 ihmistä synttäribileisiin

Digi Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Suomessakin on sattunut lukuisia tapauksia, joissa nuorten kotibileet ovat riistäytyneet käsistä esimerkiksi verkossa levinneiden juhlakutsujen takia. Nyt erään brittiläisen nuorukaisen villit syntymäpäiväjuhlat ovat päätyneet uutisotsikoihin.

Itä-Englannin Hertfordshiressä asuva Oliver Boorman lähetti taannoin ystävilleen Twitter- ja Facebook -palveluissa kutsun 21-vuotissyntymäpäivilleen. Juhlakutsu levisi kuitenkin nopeasti kutsuttujen vieraiden lisäksi myös tuntemattomien henkilöiden nähtäväksi.

Paikallinen poliisi pitikin hälyttää perheen Tewinissä sijaitsevaan omakotitaloon 29. syyskuuta. Vanhempiensa kotona syntymäpäiviä juhlineen nuorukaisen bileissä oli nimittäin yli 1.000 riehuvaa vierasta, jotka sotkivat paikkoja ja häiriköivät naapuruston alueella. Virkavalta joutui muun muassa sulkemaan tieyhteyden naapurustoon rauhoittaakseen käsistä riistäytyneet kotibileet.

Oliver Boormanin vanhemmat olivat tapahtuneen aikaan lomamatkalla. Synttärisankari joutui poliisien kuulusteluihin ja lopulta myös oikeuden eteen megabileistään. Tuomari määräsi nuoren miehen vuodeksi yhdyskuntapalveluun. Lisäksi Boorman joutui kahden kuukauden ajaksi kotiarestiin. Nuorukainen sai myös sakot häiriköinnistään.

– Oliver Boorman ei huolestunut, vaikka paikalle saapui satoja kutsumattomia vieraita. Kirjasimme illan aikana lukuisia rikoksia kuten varkauksia, yleistä häiriköintiä ja vahingontekoja. Toivon, että tapaus toimii varoituksena muille juhlien järjestäjille, poliisitutkija Dave Wheatley kertoi The Daily Mail -sivustolle.