Neljä Ruusua: ”Meillä on joka ilta pikkujoulut”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen itsenäisyyttä juhlittiin eilen Tampereella Ilveksen iloinen itsenäisyys -tapahtumassa, jonka pääesiintyjänä nähtiin Neljä Ruusua -yhtye. Yhtyeen Ilkka Alanko ja Kode Koistinen kertoivat ennen keikkaan hieman kuulumisiaan Staralle.

Pikkujouluaikaan Neljä Ruusua on kiertänyt tiiviisti keikoilla, ja yleisöstä moni on ollut viettämässä pikkujouluja. Rokkarit eivät kuitenkaan itse pikkujouluista juuri perusta.

– Ei ole hirveästi tullut pidettyä. Meikäläinen ei kauheasti perusta pikkujouluista. Meillä on joka ilta pikkujoulut, kun on keikka. Siellä on aina hirveät bileet päällä. Ei siihen enää mitään piparkakkutaloja tarvitse, kun homma on ainaista joulua, Ilkka Alanko kertoi.

Tampereelta Neljä Ruusua suuntasi muutamille keikoille Pohjois-Suomeen.

– Lappiin on aina omalla tavallaan hienoa mennä. Varsinkin nyt, kun on kaamos. Koko ajan pimeetä ja tällaista joulun fiilistä, Kode totesi.

Taannoin julkaistua uutta albumia yhtye juhlisti erikoisella tavalla, sillä se esiintyi hyvin poikkeuksellisella stadionkeikalla. Kymmenientuhansien katsojien sijaan paikalla oli nimittäin vain kourallinen kutsuvieraita.

– Bändi soitti akustisesti keskellä stadionin ruohokenttää ja paikalla oli ehkä noin 40 toimittajaa ja ystävää. Katsomo oli tyhjä. Siellä tosin saattoi olla se huuhkaja paikalla. Hieno meininki. Kuu oli taivaalla, eikä se ollut katkera. Silloin oli rauhallinen ja intiimi tunnelma.

– Itse voisin käyttää tälaista termiä kuin megalomaaginen meininki, Ilkka Alanko lisäsi.