Lady Gaga osti kuolleen supertähden vaatteita: ”Ne arkistoidaan”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Poppari Lady Gaga on ottanut omaan tyyliinsä vaikutteita eri aikakausilta, muotisuuntauksilta ja useilta legendaarisilta menestysartisteilta. Häntä on syytetty monesti Madonnan tyylin plagioinnista, mutta naislaulajassa huomaa myös yhtäläisyyksiä poppari Michael Jacksonin eksentrisyyteen.

Nyt Lady Gaga on ostanut losangelesilaisesta huutokaupasta kymmeniä Jacksonille kuuluneita vaatekappaleita. Poker Face -hittikappaleen laulaja lupasikin arkistoida keräämänsä vaatekappaleet ja tavarat popparia kunnioittaakseen.

– 55 tavaraa, jotka keräsin tänään tullaan arkistoimaan ja niistä tullaan pitämään huolta Michael Jacksonia ja hänen fanejaan rakastavassa ja kunnioittavassa hengessä, twiittasi Lady Gaga blogissaan Female First -lehden mukaan.

Julien’s huutokauppa keräsi yhteensä yli 5 miljoonaa dollaria, eli 4 miljoonaa euroa. Kaupassa myytiin muun muassa Michaelin ikoninen Bad-kiertueen takki, joka löysi uuden omistajan 240.000 dollarilla, eli 191.000 eurolla. Niin ikään popin kuninkaan kristallein koristellut hanskat myytiin 100.000 dollarin, eli 80.000 euron, kappalehintaan.

Äskettäin muusikko Adam Ant sivalsi haudan levossa olevaa Jacksonia siitä, että poppari olisi aikoinaan varastanut hänen pukeutumistyylinsä. Armeijatyylisistä takeistaan tunnettu Ant olikin suivaantunut siitä, että Michael Jackson innostui lisäilemään kyseiset vetimet omaankin vaaterepertuaariinsa.