Facebookilla teknisiä ongelmia – käyttökatkoksia miljoonilla käyttäjillä

Digi · Tim Isokivi

Maailman suosituin yhteisöpalvelu Facebook ei ole immuuni teknisille ongelmille. Maanantaina mahdollisesti jopa miljoonat ihmiset joutuivat keksimään muuta tekemistä, kun osalla käyttäjistä ilmeni teknisiä ongelmia heidän yrittäessään käyttää sivustoa.

Ongelman takana olivat muutokset sivuston verkkotunnusjärjestelmässä. Internetin nimipalveluna toimiva verkkotunnusjärjestelmä, eli DNS, muuntaa internet-sivustojen verkkotunnukset IP-osoitteiksi. Daily Mail -lehden mukaan Facebook ei paljastanut, kuinka suuri osa käyttäjistä jäi ilman sivuston palveluja maanantaina. Yhtiön edustajat julkaisivat sitemmin Business Insider -verkkosivustolla selvityksen ongelmasta.

– Aikaisemmin tänään teimme muutoksia verkkotunnuskärjestelmäämme, ja sen seurauksena jotkut käyttäjät eivät päässeet sivustolle. Selvitimme ja ratkaisimme ongelman, ja sivusto toimii nyt jälleen sataprosenttisesti. Pyydämme anteeksi mahdollisia häiriöitä, tiedotteessa kerrotaan.

Staran saamien tietojen mukaan ongelmia ilmeni myös suomalaisilla käyttäjillä. Facebookin katkokset eivät olleet ainoa isoa internet-palvelua kohdannut ongelma maanantaina. Aikaisemmin samana päivänä myös Googlessa ilmeni laajoja teknisiä vikoja, jotka koskettivat esimerkiksi Gmailin, Google Calendarin ja Google Playn miljoonia käyttäjiä.