Facebook kuohuttaa jälleen – myy postilaatikkosi mainostajille?

Digi · Tim Isokivi

Maailman suurin yhteisöjätti Facebook on saanut toistuvasti käyttäjiltään ankaraa kritiikkiä muutostensa vuoksi. Hiljattain esimerkiksi yhtiön omistaman Instagram-kuvapalvelun uudet käyttäjäehdot aiheuttivat laajaa tuohtumusta, minkä johdosta palvelu on nyt perunut aikeensa.

Facebook on jälleen kohahduttanut internet-käyttäjiä uuden ominaisuuden myötä. Sivusto aikoo antaa mahdollisuuden lähettää toisille käyttäjille maksua vastaan viestejä, jotka menevät varmasti vastaanottajan Facebook-postilaatikkoon. Facebookin mukaan uuden ominaisuuden avulla käyttäjät voivat pitää huolen siitä, että esimerkiksi ystävät tulevat varmasti lukeneeksi heille lähetetyt tärkeät viestit.

Käyttäjät kuitenkin pelkäävät uuden ominaisuuden tarjoamia mainosmahdollisuuksia yrityksille. Ne voisivat nimittäin lähettää tällä tavalla käyttäjien Facebook-postilaatikkoihin mainoksia, jotka muutoin päätyisivät roskapostina suoraan muut-kansioon. Daily Mail -lehden mukaan sivuston edustajat kertovat uuden ominaisuuden olevan vasta kokeiluasteella, ja maksullisten viestien lähettäminen on toistaiseksi rajoitettu yhteen viikossa per vastaanottaja.