Madonna on vuoden 2012 kiertuekuningatar – tienasi 181 miljoonaa euroa

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Poptähti Madonnan MDNA-kiertue on alusta asti herättänyt kohua maailmalla, sillä laulajatar on rikkonut sen aikana käytöksellään monia soveliaisuussääntöjä. Nyt kyseinen kiertue on kuitenkin osoittautunut tämän vuoden rahakkaimmaksi kiertueeksi.

Madonna tienasi nimittäin MDNA-kiertueella 141 miljoonaa puntaa, eli 181 miljoonaa euroa. Hän päihitti leikiten toiseksi tulleen Bruce Springsteenin, joka takoi The Wrecking Ball -kiertueellaan 123 miljoonaa puntaa, eli 158 miljoonaa euroa.

Kolmanneksi eniten tienannut muusikko oli Pink Floyd -rokkari Roger Waters The Wall Live -kiertueellaan, josta mies kuittasi kunnioitettavat 115 miljoonaa puntaa, eli 148 miljoonaa euroa. Michael Jacksonin tuotantoon perustuva The Immortal -kiertue ja Coldplay-yhtyeen Mylo Xyloto -kiertueet tuottivat 91 miljoonaa puntaa, eli 117 miljoonaa euroa.

Madonnan pahin kilpakumppani Lady Gaga pääsi kiertuemyynnillään vasta listan kuudenneksi. Erikoisista muotitempauksistaan tunnettu laulajatar tienasi Born This Way Ball -kiertueella vaivaiset 76 miljoonaa puntaa, eli 98 miljoonaa euroa.