Facebookin verkkopalvelu kaatunut?

Digi · Stara.fi

Suomessa on jouduttu viime päivinä kärsimään poikkeuksellisen rajuista nettihyökkäyksistä, jotka ovat kohdistuneet suosittuihin suomalaisiin verkkomedioihin. Kohteeksi ovat joutuneet niin Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat kuin myös Iltalehti, MTV3 ja Yleisradio.

Parhaillaan verkossa ihmetellään myös maailman suurimman sosiaalisen median tilannetta, sillä Facebook vaikuttaa olevan poissa pelistä. Yrityksistä huolimatta Facebook-verkkosivuston selainversioon ei saada tällä hetkellä yhteyttä ainakaan Elisan verkosta. Ensimmäiset tiedot palvelun merkittävästä hidastumisesta tulivat noin kello 23.00.

facebook27122012

Myös yhteisöpalvelun iPhone-sovellus vaikuttaa olevan poissa pelistä, mutta www-pohjaiseen mobiiliversioon osoitteessa m.facebook.com pääsee edelleen. Samasta syystä myös Staran ja muiden verkkosivustojen Facebook-pohjaiset kommentoinnit ja artikkeleiden tykkäämiset ovat ajoittain tilapäisesti toimimattomana.

Vielä ei ole tietoa liittyykö tapaus suomalaisia medioita kohdanneisiin iskuihin, sillä tähän saakka iskujen kohteet ovat olleet kaikki suomalaisia. Facebookin kaatuminen ei välttämättä liity Suomea kohdanneisiin iskuihin, sillä se ja esimerkiksi Twitter ovat olleet viime aikoina useita kertoja tilapäisesti tavoittamattomissa.