Juoppohullun luoja: ”Valitettavasti omaelämäkerrallista ulottuvuutta”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Huomenna valkokankaille saapuva Juoppohullun päiväkirja on tuhansille suomalaisille tuttu tarina jo vuosien ja jopa vuosikymmenten takaa. Tarinan päähenkilö Juha Berg kokee teoksessa monenlaisia vaiheita, ja päätyy humalahuuruissaan usein myös väkivaltaisiin tilanteisiin.

Stara tapasi tarinoiden luojan Juha Vuorisen ennen ensi-iltaa ja tiedusteli mieheltä paljonko Juoppohullun päiväkirjassa on omaelämäkerrallista ulottuvuutta?

– Kyllä siellä on, valitettavasti. Mun menneisyydessä on paljon sellaisia asioita, että jos olisin kirjoittanut ne tuohon teokseen, niin ehkä tämä elokuva ei olisi komedia-kategorian alla. En tiedä, että häpeänkö niitä. En mä niistä ainakaan ylpeä ole, Juha Vuorinen kertoo Staralle.

– Se, että siitä kaikesta sekoilusta on selvinnyt hengissä, niin kyllä se on pikkuisen paksumman sokkelin mun alle valanut. Jos vertaa siis sellaiseen ihmiseen, joka on elänyt ihan turvallista, rauhallista kahdeksasta neljään -elämää ja katsonut sen Napakympin lauantaina, kommentoi kirjailija.

– En väheksy sellaisia ihmisiä, mutta kun tuosta myllystä selviää, niin kyllä se tuo automaattisesti tietyn vahvuuden omaan työkaluvalikoimaan. Pystyy nauramaan aika uskomattomille asioille ja tajuaa, etteivät ne ole niin hirveitä kuin aluksi kuvittelee. Oon joutunut joskus tosi tiukkaan paikkaan elämässäni ja tajunnut, että huumori on ollut kyynelten läpi se juttu, joka on repinyt takaisin.