Arvostelu: Rakkauden rasvaprosentti

Elokuvat · Jocka Träskbäck

Suomalainen romanttinen komedia on yleensä ollut vaikea laji, ja Rakkauden rasvaprosentti -elokuva osoittaa, ettei tilanne ole viime aikoina juuri muuttunut. Nyt mallia on tosin otettu aikaisempaa enemmän jenkkileffoista, sillä leffan perustarina on nähty maailmalla jo lukemattomia kertoja.

Elokuvassa mainostoimiston huipusuunnittelija Stigu tapaa rakkaudessa katkerasti pettyneen Ellan, joka haluaa vain ja ainoastaan hyvin toimivan seksisuhteen. Molemminpuolinen lupaus pelkästä seksistä pitää, kunnes toinen osapuoli ryhtyy lopulta haikailemaan jostain syvemmästä yhteydestä. Katsoja ei voi välttää mielleyhtymää esimerkiksi taannoiseen Friends with Benefits -elokuvaan.

Lopulta tarinassa tapahtuu ”yllättävä” käänne, kun Stigu ja Ella joutuvat kohtaamaan yhteisen työprojektin merkeissä. Heistä tehdään tiimi, jonka on määrä suunnitella ja toteuttaa kampanja kestävän parisuhteen puolesta. Kliseiden verkko on siis heitetty. Aidosti yllättävää tarinassa on lähinnä Eukonkannon MM-kilpailu, jonka tapahtumat tosin ovat nekin alusta loppuun ennalta-arvattavat.

Elokuvan tarinallinen anti on siis kliseinen ja sellaisena kieltämättä pettymys. Leffan parasta antia on esikoisohjaaja Mikko Kuparisen näkemys suomalaisesta kesästä, sillä näyttävistä kuvista katsojalle tulee välitön kaipuu kesään. Näyttelijäsuoritukset ovat onnistuneita, sillä Mikko Nousiaisen ja Miina Maasolan kemia selvästi toimii ja se välittyy myös katsomoon saakka. Kokonaisuutena lopputulos on kuitenkin sunnuntai-illan televisioelokuvan tasoa.

Lajityyppi: Komedia, kotimainen, romantiikka

Ohjaaja: Mikko Kuparinen

Pääosissa: Mikko Nousiainen, Miina Maasola

Ensi-ilta: 21.12.2012

Kesto: 1h 38 min

Ikäraja: 12

Pisteet 2/5