Natalie Portman on Hollywoodin tuottoisin näyttelijä

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Vuoden 2012 lähestyessä loppuaan erilaiset listaukset lisääntyvät huimasti. Nyt talouslehti Forbes on listannut Hollywood-studioille eniten rahaa tuottavat näyttelijät ja näyttelijättäret. Lista paljastaa myös ylipalkatuimman näyttelijän.

Listan tavoitellun kärkisijan vei viime vuonna ensimmäisen Oscar-palkintonsa voittanut Natalie Portman. Kaunotar toi studiopomoille 42,70 dollaria jokaista ansaitsemaansa dollaria kohti. Neitokaisen elokuvat ovatkin menestyneet lähiaikoina erittäin hyvin – tähdelle Oscarin tuonut Black Swan -elokuva tuotti huimat 329 miljoonaa dollaria lipputuloissa.

Toiseksi eniten rahaa pomoilleen tienasi Twilight-elokuvista suursuosioon ponnahtanut Kristen Stewart. Näyttelijätär toi studiolle 40,60 dollaria jokaista ansaitsemaansa dollaria kohti. Stewart on myös vuonna 2012 eniten tienannut näyttelijätär 34,5 miljoonan dollarin vuosituloillaan.

Kolmanneksi listalla nousi Transformers-tähti Shia LaBeouf. Hollywoodin ylipalkatuin näyttelijä taas on suosikkikoomikko Eddie Murphy. Menestyselokuvia uransa aikana tähdittänyt näyttelijä toi studioille ainoastaan 2,30 dollaria jokaista ansaitsemaansa dollaria kohti. Forbes laski tähtien tienausvoiman vertaamalla näyttelijöiden kolmen viimeisen elokuvan tuottoja heidän saamiinsa palkkioihin.