Game of Thrones -hittisarja saa oman olutmerkin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen Game of Thrones -sarja nousi taannoin nopeasti yhdeksi HBO-kanavan suurimmista suosikeista. George R. R. Martinin Tulen ja jään laulu -kirjoihin perustuvaa televisiosarjaa on nähty Suomen televisiossa Yleisradion kanavilla.

Nyt teemoiltaan aikuisempaan makuun suunnattu Game of Thrones on saamassa sille sopivan oheistuotteen. Markkinoille aiotaan nimittäin tuoda liuta suosikkisarjan inspiroimia oluita. Televisiokanava HBO luo oluet yhdessä newyorkilaisen, belgialaistyylisiä oluita valmistavan Ommegang-panimon kanssa.

Ensimmäinen olut, Iron Throne Blonde Ale, tuodaan Yhdysvaltain markkinoille sarjan kolmannen tuotantokauden ensi-illan tienoilla maaliskuussa. The New York Post -lehden mukaan myös kolme muuta olutta on suunnitteilla, ja seuraavan julkaisua suunnitellaan ensi syksyllä. Yksi pullollinen Iron Throne Blonde Alea tulee kustantamaan yhdysvalloissa 8,50 dollaria, eli noin 6,40 euroa.