Karu kohtalo: Michael Jacksonin lemmikkiapina hylättiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kolme vuotta sitten menehtynyt poplegenda Michael Jackson pysyttelee edelleen otsikoissa. Kohua on herättänyt etenkin edesmenneen tähden perheessä tapahtuneet monenlaiset välienselvittelyt.

Taannoin laulajan veljet kokosivat uudelleen The Jacksons -yhtyeen ja lähtivät kiertämään maailmaa Unity-kiertueella. Michael Jacksonin veljet ovat Staran haastattelussa alkavalla viikolla.

Michael Jacksonin oli erityisen läheisissä väleissä lemmikkisimpanssinsa Bubblesin kanssa, ja apina nautti luksuselämästä laulajan Neverland-maatilalla. Tähden perheen kerrotaan kuitenkin laiminlyöneen simpanssista huolehtimisen Michaelin kuoleman jälkeen, sillä he eivät halua osallistua Bubblesin 20.000 dollaria vuodessa maksaviin elinkustannuksiin.

Bubbles elää nykyään floridalaisessa Center for Great Apes -apinatarhassa. Tarhan johtaja Patti Ragan kertoi National Enquirer -lehdelle, ettei simpanssi päätynyt heille Michael Jacksonin tahdosta. Edes Jacksonin kolme lasta eivät ole vierailleet vanhan ystävänsä luona, vaikka heillä oli tapana leikkiä Bubblesin kanssa.

Michael Jackson adoptoi Bubbles-apinan jo vuonna 1983, ja heistä tuli erottamaton parivaljakko. Popin kuninkaalla oli esimerkiksi tapana pukea simpanssi samanlaisiin vaatteisiin kuin hänellä itsellään oli päällä. Bubblesin väitetään jopa vaistonneen ketkä Michaelin perheenjäsenistä yrittivät käyttää tähteä hyväkseen hänen omaisuutensa vuoksi.

Äskettäin Michael Jacksonin Los Angelesissa sijaitseva kuolinkoti myytiin 18,1 miljoonan dollarin hintaan. Poptähti vuokrasi ranskalaistyylistä kartanoa viimeisinä elinkuukausinaan Ed Hardy -vaatemerkin johtajalta Hubert Guezilta 100.000 dollarin kuukausihintaan. Kodista on tullut fanien pyhiinvaelluspaikka, ja se onkin samalla merkittävä osa musiikkihistoriaa.