Facebookin uutuus floppasi rajusti

Digi · Stara.fi

Maailman suurin yhteisömedia Facebook on jo pitkään pyrkinyt ”lainaamaan” ideoita kilpailevista tuotteista ja lisäämään niitä omiin palveluihinsa. Se on onnistunut varsin vaihtelevalla menestyksellä, joten takaiskujakin on tullut. Kuten nyt.

Facebook julkaisi viime viikolla uuden Poke-sovelluksensa, jolla voi lähettää kavereille viestejä, kuvia tai videoita, jotka tuhoutuvat avaamisen jälkeen. Sovellus on suora kopio huippusuositusta Snapchat-sovellusta, eikä tuonut siihen mitään uutta. Tämän huomasivat myös käyttäjät, sillä Poke-sovellus on nyt flopannut rajusti.

Kuva: iTunes
Kuva: iTunes

Sovelluskauppa iTunes on julkaissut listauksen, jossa nähdään miten Facebookin Poke ja alkuperäinen Snapchat ovat menestyneet ladatuimpien listalla. Facebookin uutuus onnistui kiinnostamaan kuluttajia vain hetken, jonka jälkeen sen suosio romahti.

Tapaus on nyt tuonut monien mieleen Facebook Cameran (katso video yllä), jolla yhteisömedia yrittää päästä Instagramin ja muiden kuvasovellusten markkinoille, mutta ainakin toistaiseksi turhaan. Taannoin Facebook ”lainasi” myös suositun Foursquare-sovelluksen toiminnallisuudet omaan Places-ominaisuuteensa, mutta Facebook ei kyennyt murtamaan Foursquaren ylivaltaa paikkatiedon sekä niihin kirjautumisen ja kommentoinnin tarjoamisessa.