Facebook jäi kakkoseksi – tässä on nuorten suosituin nettipalvelu

Digi · Anna Poikkimäki

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on herättänyt paljon keskustelua julkisuudessa, koska sen ominaisuudet ja yksityisyyden suoja ovat monilta käyttäjiltä hämärän peitossa. Nyt uusimman tutkimuksen mukaan Facebook ei yleisestä luulosta huolimatta olekaan maailman suosituin yhteisöpalvelu ainakaan tietyssä kohderyhmässä.

Kuvapalvelu Tumblr nousi nimittäin 13 – 25 -vuotiaiden käyttäjien keskuudessa yllättäen ykkössijalle. Nuorista internetin käyttäjistä 59 prosenttia vierailee säännöllisesti Tumbrl-sivustolla. Sen sijaan vain 54 prosenttia käyttää Facebook-palvelua säännöllisesti. EMarketer-yrityksen tutkimuksen myötä markkinoijilla onkin syytä tarkastella sosiaalisia verkkosivustoja laajemmin mainonnan välineinä.

– Markkinoijat tutkivat muitakin yhteisöpalveluita Facebookin lisäksi. Se ei johdu siitä, etteikö Facebook olisi tehokas markkinointiväline. Digitaalinen yleisö on nyt enemmän jakautunut kuin koskaan ennen, kertoi eMarketer-firman edustaja New York Post -lehdelle.

Tumblr pääsi viime vuonna 50 suosituimman verkkosivuston listalle. Tästä huolimatta vain 30 prosenttia markkinoijista piti sivustoa kiinnostavana markkinointitarkoituksessa.