Sisarukset löysivät toisensa 65 vuoden jälkeen – pikkupoika löysi Facebookissa

Digi Lifestyle · Neea Jokinen

Nykyään vanhojen tuttavuuksien ja kadonneiden perheenjäsenten etsiminen on helppoa esimerkiksi internetin tai eri ohjelmien avulla. Nyt eräiden amerikkalaisten erotettujen sisarusten uutisoidaan löytäneen toisensa seitsemänvuotiaan pikkupojan avulla.

Chicagossa asuneet Betty Billadeau ja Clifford Boyson joutuivat vuonna 1948 eri sijoituskoteihin 3- 5 -vuotiaina. Eri perheisiin sijoitetut lapset menettivät yhteyden, eivätkä he löytäneet toisiaan lukuisista yrityksistä huolimatta. Sisarukset yrittivät löytää toisensa kymmenien vuosien ajan.

Muutama viikko sitten tilanne muuttui, kun sisarukset saivat viimein toisiinsa yhteyden Facebook-palvelun avulla. Clifford Boysonin mukaan hänen naapurissaan asuva Eddie Hanzelin -niminen poika oli jälleennäkemisen takana. Tietokoneiden parissa paljon aikaa viettävä poika tiesi vanhuksen kadonneesta sisaruksesta. Niinpä hän päätti eräänä päivänä etsiä tietoa vanhuksen siskosta verkosta.

Eddie Hanzelin löysikin pian Facebook-palvelusta Betty Boyson Billadeau -nimisen naisvanhuksen, joka asuu Missourin St. Louisissa. Pojan mielestä kuvassa esiintyvä nainen muistutti huomattavasti ulkonäöltään Clifford Boysonia. Poika näytti kuvan vanhemmilleen, jotka puolestaan veivät asiaa eteenpäin.

Sisarukset sopivatkin pian tapaamisen. ABC-televisiokanava oli paikalla, kun 65 vuotta erossa olleet sisarukset tapasivat toisensa uudelleen. Kaksikon jälleennäkemisessä ei vältytty kyyneleiltä. He kertoivat olevansa todella kiitollisia pikkupojalle tapahtuneesta. Sisarukset aikovat jatkossakin tavata toisiaan ja he suunnittelevat parhaillaan yhteistä lomamatkaa.

– Kukaan ei auttanut minua ennen kuin tapasin Eddie-pojan. Siskoni oli yhtä pitkä kuin edesmennyt äitimme, Clifford Boyson kertoi uutiskanavalle.