Facebookin mullistava uusi ominaisuus paljastaa ehkä liikaakin

Digi · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook julkisti tiistaina uuden ominaisuutensa. Yhtiö oli vihjaillut etukäteen mobiiliin liittyvästä julkistuksesta, joten yhtiön odotettiin julkistavan jopa oman matkapuhelimensa. Lopulta kyseessä oli uudenlainen hakupalvelu.

Kuva: Facebook
Kuva: Facebook

Jatkossa Facebookin käyttäjät voivat hakea Facebook Graph Search -ominaisuuden avulla omien kaveriensa sekä profiilinsa avoimeksi määritelleiden henkilöiden päivityksistä, kuvista ja videoista haluamaansa materiaalia entistä tarkemmin. Haun voi rajata esimerkiksi muotoon ”Tamperelaisten ennen vuotta 1995 ottamat valokuvat” tai ”Kuvat jotka kaverini otti New Yorkissa”.

Facebook on painiskellut lukuisia kertoja käyttäjiensä yksityisyyden suojan kanssa, ja taannoin se jopa julkisti vahingossa käyttäjiensä yksityiseksi tarkoittamia viestejä. Jatkossa Facebook Graph Search -ominaisuus ottaa huomioon kaiken avoimeksi määritellyn materiaalin, joten viimeistään nyt on hyvä aika hoitaa palvelun yksityisyysasetukset kuntoon.