Suomalaisilla harhaluulo venäläisten Suomen matkailusta: ”Työsarkaa riittää”

Matkailu · Stara.fi

Viime aikoina Venäläisten matkailijoiden virta Suomeen on kasvanut viime vuosina räjähdymäisesti, ja joulun jälkeen tilannetta kuvattiin mediassa jopa venäläisten hyökkäykseksi. Viime vuonna Suomeen saapui yhteensä huikeat 4,4 miljoonaa venäläistä turistia. Syyt turistivirtaan on tiedossa.

– He hakevat turvallisuutta, luontoa ja ovat kovia liikkumaan luonnossa. Marjastaminen ja kalastaminen ovat tietenkin kovia juttuja. He etsivät myös laatua, eli tuotteen pitää olla kunnossa silloin kun venäläisille kauppaa tehdään, Miikka Aira iTravelista kertoi Staralle Helsingin matkamessuilla.

Kuva: Stara
Kuva: Stara

Tällä hetkellä turisteja Suomeen vetää erityisesti hyvinvointimatkailu ja puhdas luonto. Myös day spat ja kylpylät ovat suosikkikohteita. Itäturismin kasvusta huolimatta tilanne ei ole silti vielä kovin kehuttava, sillä suomalaisten matkakohteiden tietämys ei ole rajan takana niin hyvä kuin useimmat olettavat. Rajusta kasvusta huolimatta itärajan takana tunnetaan nimittäin edelleen varsin huonosti suomalaisia matkailukohteita.

– Suomalaiset aina ajattelevat, että kyllähän ne venäläiset matkailijat Suomen tuntee. Mutta jos Pietarissa tai varsinkin Moskovan kaduilla liikkuu ja keskustelee paikallisten ihmisten kanssa, niin kyllä se ihmisten tietämys on yllättävän huonoa. Ei välttämättä osata nimetä Lapin yksittäisiä kohteita tai etelästä jotain isoja matkailukohteita. Kyllä meillä työsarkaa vielä aika paljon riittää, Aira toteaa.