Venäjän kielen heikosta osaamisesta voi muodostua ongelma matkailulle

Matkailu · Stara.fi

Suomessa on käyty pitkään keskustelua pakkoruotsin tarpeellisuudesta kouluissa. Erityisesti Itä-Suomessa ruotsin kieli on käytännössä tarpeeton, mutta venäjän kieli on muuttunut nopeasti entistä tarpeellisemmaksi. Suomalaisten venäjän kielen heikko osaaminen onkin nyt muodostumassa ongelmaksi.

Stara tapasi Helsingin matkamessuilla iTravel-yhtiön Miikka Airan, joka markkinoi suomalaisia matkakohteita Venäjällä sikäläisille matkailijoille. Hänen mukaansa venäjän kielen taitoa pitäisi Suomessa kehittää entisestään.

– Venäjää suomalaisten pitäisi osata enemmän. Kyllähän se on niin, että itärajan lähellä asuvat ihmiset osaavat aika hyvin venäjää, mutta heti kun tullaan vähän kauemmas, niin kyllä se venäjän osaamisen taso lähtee siitä, että suomalaiset tarvitsevat venäläisiä avukseen asiakaspalveluun, Miikka Aira kertoi Staralle.

Esimerkiksi Lappeenrannan ja Imatran alueilla venäjän kieltä tarvitaan asiakaspalvelussa päivittäin. Kieltä osaavat menestyvät luonnollisesti muita paremmin myös työnhaussa.