Facebook-huijaus leviää nyt sähköpostissa – tarjoaa miljoonavoittoa

Digi · Stara.fi

Suomalaiset nettikäyttäjät ovat tottuneet vuosien varrella saamaan tasaisin väliajoin sähköpostiinsa monenlaisia huijauskirjeitä. Yhtä lailla Facebookin huijaukset ovat tulleet tutuksi jo ikävän monelle, kun käyttäjien ja kavereiden seinille on ilmestynyt outoja viestejä.

Nyt nämä kaksi huijausta on yhdistetty, sillä parhaillaan suomalaisia pommitetaan Facebook Rewards Programin nimissä lähetetyillä huijaussähköposteilla. Niissä vastaanottajan väitetään saaneen miljoonan dollarin voiton. Tuttuun tapaan huijaus on kirjoitettu erittäin huonolla suomella, mutta siitä huolimatta jotkut henkilöt voivat vahingossa luulla viestiä oikeaksi.

– Facebook Rewards-ohjelma on ylpeänä sponsoroi Facebook-johdon. Käsirahapalkintosi siirretään sinulle maasi, jossa Facebook-tilisi on rekisteröity, viestissä todetaan.

Voiton saadakseen vastaanottajan täytyy lähettää henkilötietonsa, joita ei kuitenkaan tule tällaisissa tapauksissa koskaan lähettää kenellekään.

facebook22012013