”Kiltteys saattaa olla maailman raivostuttavinta”

Lifestyle · Stara.fi

Suomalainen elokuva Kaikella rakkaudella saa ensi-iltansa helmikuun alussa. Stara tapasi elokuvan päätähden Sampo Sarkolan, joka nähdään elokuvassa poikkeuksellisessa roolissa. Pahiksena tunnettu tähti esittää nimittäin tällä kertaa läpensä kilttiä miestä.

Roolihahmo on kilttiäkin kiltimpi valokuvaaja Etelä-Suomesta, ja tällaisen hahmon esittäminen oli raikas tuulahdus myös näyttelijälle itselleen.

– Mä ajattelin, että nyt tehdään niin kiltti mies, että rupee jopa katsojaa ärsyttämään. Se oli jotenkin lähtökohtana, että kiltteys saattaa olla maailman tylsintä tai maailman raivostuttavinta ihmisessä. Semmoinen, jolla ei ole omaa mielipidettä ja joka on aina vaan ”jees”. Etenkin pohjoisen kansan ruutitynnyreitä ja tempperamenttisia ihmisiä se saattaa ärsyttää paljonkin tällainen etelästä tuleva lammas.

Kaikella rakkaudella esittelee suomalaista rakkautta, joka ei ole kuitenkaan kansainvälisesti siitä perinteisimmästä päästä. Melankoliaa ja yllättäviä käänteitä nähdään riittämiin.

– Tämä saattaa outoudessaan tippua jopa ranskalaisellekin, koska kyllä tässä mennään siinä mielessä aika tummissa sfääreissä sen rakkauden suhteen. Tää ei ole missään mielessä sellaista kepeää. Hyvin iäsmäistä lakonista. Perinteisenä rakkauselokuvana tätä ei voi pitää. Tämä kertoo enemmän erilaisista tavoista rakastaa. Perinteinen romanttinen komedia tämä ei ole, Sarkola muistuttaa.