Mullistava lisäys Google Mapsiin: Pohjois-Korea ja sen salatut vankileirit

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman sulkeutunein maa Pohjois-Korea on onnistunut pitämään tähän saakka jopa karttansa pitkälti pimennossa länsimaisista karttapalveluista, sillä maan kohdalla on yleensä ollut pelkkä valkoinen alue, jossa on näkynyt korkeintaan pääkaupunki Pyongyang.

Nyt Google Maps -palveluun on kuitenkin yllättäen ilmestynyt hyvinkin tarkaksi uskottu kartta Pohjois-Koreasta. Uutistoimisto CNN raportoi, että kartassa ja satelliittikuvissa on nähtävissä myös maan salaiset vankileirit. Lisäksi siihen ovat ilmestyneet myös varsin tarkat katukartat maan pääkaupungista.

Näytä suurempi kartta

Google onnistui lähes mahdottomassa tehtävässä Google Map Maker -palvelunsa avulla, sillä siellä nettiaktiivit kykenivät nimeämään satelliittikuviin ikuistettuja paikkoja hyvinkin tarkkaan. Nettijätti kertoi projektin valmistumisesta blogissaan.