Ällistyttävä näky! Australian rannikko muuttui vaaralliseksi vaahtokylvyksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Luonnosta löytyy aika ajoin ällistyttäviäkin ilmiöitä, ja erästä sellaista ihmetellään tasaisin väliajoin Australiassa. Siellä rannikko muuttui nimittäin yllättäen maailman suurimmiksi vaahtobileiksi, kun meriveden mukana rantaan ajautui valtava määrä vaahtoa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

New South Walesin osavaltion rannoilla vastaavaa on tapahtunut yleensä kerran viidessä vuodessa, mutta joskus myös useammin. Port Macquarien kaupungin rannoilla kymmenet ihmiset ovat päässeet nauttimaan hämmentävästä näytelmästä ja itsekin pulikoimaan vaahdossa. Vaahto muodostuu, kun rankkasade piskaa maata ja irrottaa orgaanista ainesta meriveteen.

Ilmiöllä on myös vaarallinen varjopuoli, sillä vesi voi olla hyvinkin myrkyllistä. ABC Sydneyn mukaan ainakin yksi koira koki viime vuonna Lornen kaupungissa tuskallisen kuoleman saatuaan virustartunnan merivedestä. Viranomaiset ovatkin varoittaneet, että lemmikit ja lapset tulee pitää kaukana vaahdosta. Oheinen video on kuvattu viime vuonna Lornessa.