23-vuotiaalle golftähdelle 250 miljoonan mainosdiili

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Irlantilainen ammattilaisgolfaaja Rory McIlroy on luonut menestyneen uran golfin parissa. U.S. Open -kilpailun viime vuonna voittanut mies nousi taannoin kaikkien aikojen nuorimmaksi golfariksi, joka on tienannut Euroopan kiertueella yli kymmenen miljoonan euron tulot.

Nyt 23-vuotias Britanniaakin golfkisoissa edustanut Rory McIlroy on tehnyt huikean mainosdiiliin Nike-urheilujätin kanssa. Menestynyt golfari tulee nimittäin saamaan 250 miljoonan dollarin, eli noin 196 miljoonan euron, palkan siitä, että hän toimii yrityksen mainoskasvona. Nuoren miehen on jo kerrottu kuvanneen mainoksia Nikelle.

Rory McIlroy tulee korvaamaan Niken mainoskasvona Tiger Woodsin, joka sai taannoin potkut mainosdiilistään seksiskandaalinsa takia. Golftähden sopimus kestää peräti kymmenen vuotta. Sopimuksen myötä hänestä tuli Britannian toiseksi rikkain urheilija. Hänen edellään on vain jalkapalloilija David Beckham. McIlroy on ollut Nike-fani jo pikkupojasta lähtien, sillä arkistojen kätköistä lödetyissä kuvissa hänet nähdään golfaamassa Nike-lippis päässä.

Rory McIIroy on seurustellut tanskalaisen tennistaran Caroline Wozniackin kanssa jo yli vuoden ajan. Golfari tekee peliuransa lisäksi työtä hyväntekeväisyyden parissa, ja hän on Irlannin UNICEF-järjestön virallinen edustaja. Hän vieraili taannoin muun muassa Haitissa auttamassa maanjäristyksen uhreja. McIIroy fanittaa jalkapalloa ja erityisesti Manchester United -joukkuetta.