Suomalainen Basso-lehti lopetetaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Parin viime vuoden aikana painettujen lehtien kurimus on vain pahentunut hetki hetkeltä, ja lukuisia aiemmin hyvinkin suosittuja lehtiä on jouduttu lopettamaan. Nyt lista kasvaa jälleen, kun vuodesta 2001 saakka ilmestynyt Basso-lehti on päätetty lopettaa.

– Lehdelle asetetetut mediamyynnilliset ja lukijamääräiset tavoitteet saavutettiin, ja vaikka maailmalla printtimedioiden kohtalon ympärillä mörköillään ja kriiseillään, niin syy Basso-lehden lopettamiseen oli lopulta sen irrallinen rooli suhteessa Basson mediakokonaisuuteen, toimitusjohtaja Jan Zapasnik kertoi tiedotteessa.

– Lehden käyttöliittymä ajautui hyvin irralliseksi radiosta, sivustosta ja tapahtumista, jotka jatkavat kasvuaan. Basso on muutenkin siirtymässä entistä vahvemmin perinteisestä mediatalosta myös sisältötoimistoksi, Zapasnik jatkaa.

Basso-lehden ensimmäinen numero ilmestyi lokakuussa vuonna 2001 nimellä Posse. Kyseessä oli Raine Ruopan ja Antti Ratisen oppilastyö. Vuonna 2006 lehden nimi muuttui Bassoksi, kun lehti, Suomihiphop.com-verkkosivusto ja verkossa toiminut Bassoradio yhdistyivät.