SodaStreamin mainos kiellettiin Super Bowlissa – tämä oli liikaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa pelattiin sunnuntai-iltana yksi maailmanhistorian suurimmista urheilutapahtumista, kun Super Bowl -ottelu sai vähintään sadatmiljoonat katsojat televisioruutujen ääreen. Ottelun mainospaikat ovat maailman kalleimmat laatuaan, ja mainoksista puhutaankin paljon.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Viikonloppuna SodaStreamin televisiomainos kuitenkin yllättäen hyllytettiin Super Bowlista, koska sen sisältö pilkkasi virvoitusjuomajättejä Coca-Colaa ja Pepsiä. Saman kampanjan eri mainokset ovat näkyneet myös Suomessa, mutta mainoksen uusin versio oli kuitenkin liikaa ottelun televisiossa esittäneelle CBS-kanavalle.

CBS-kanavan päätöstä on kritisoitu laajasti, sillä Pepsi ja Coca-Cola ovat sivaltaneet toisiaan välillä hyvinkin rohkeasti, mutta ilmeisesti molempia kohtaan ei saa esittää samanaikaista kritiikkiä. Mainoksen kieltäminen on kuitenkin toiminut ainoastaan SodaStreamin hyväksi, sillä parhaillaan video on yksi YouTuben katsotuimpia.