Thaimaalaiset ladyboyt suivaantuivat IKEA-mainoksesta

Viihdeuutiset · Stara.fi

IKEA aiheutti taannoin ihmetystä poistamalla arabimaissa julkaistuista kuvastoistaan kaikki naiset. Yhtiö joutui lopulta pyytämään anteeksi tapahtunutta. Nyt IKEA on saanut vuorostaan noottia Thaimaassa, jossa ladyboyt – kolmas sukupuoli – ovat suuttuneet sen mainoksesta.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

IKEA on lanseerannut televisiomainoksen, jossa nähdään shoppailemassa mies ja hänen tyttöystävänsä. Kameroiden edessä tyttöystävä innostuu ja hänen äänensä madaltuu yllättäen huomattavasti, eli hän paljastuukin ladyboyksi. Mies säikähtää tilannetta ja juoksee kauhuissaan pois.

Thaimaalaisen Thai Transgender Alliance -järjestön julkaisemassa avoimessa kirjeessä mainosta on nyt moitittu negatiiviseksi ja stereotypioita ruokkivaksi sekä suureksi loukkaukseksi ihmisoikeuksia vastaan. Järjestö on vaatinut huonekalujätiltä julkista anteeksipyyntöä. Mainosta esitettiin muun muassa Bangkokin metrossa joulu- ja tammikuussa.