Kuolemantähden rakentamiseen kerätään 850 000 000 000 000 000 dollaria

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen lakien mukaan Valkoisen talon täytyy ottaa harkintaansa kansalaisten vetoomukset, mikäli niiden puolesta saadaan kerättyä yli 25.000 ihmisen allekirjoitukset. Kerroimme taannoin adressista, joka vaati hallitusta rakentamaan Star Wars -elokuvista tutun Kuolemantähti-avaruusaseman.

Kuva: Lucasfilm
Kuva: Lucasfilm

Yhdysvaltojen hallitus kieltäytyi odotetusti vetoomuksen vaatimuksesta, koska Kuolemantähden rakentaminen maksaisi yli 850 kvadriljoonaa dollaria ja pahentaisi talouden alijäämää. Innokkaimmat eivät ole kuitenkaan haudanneet ajatusta Kuolemantähdestä, sillä nyt sen rakentamiseen kerätään rahaa yhteisöllisesti.

Start up -yrityksiä varten perustetussa Kickstarter-palvelussa on tavoitteena saada kokoon rakentamiseen tarvittavat 850.000.000.000.000.000 dollaria. Ensimmäinen tavoite on kuitenkin kerätä 30 miljoonaa dollaria, jolla rahoitettaisiin aluksen rakentamiseen tarvittava yksityiskohtainen suunnitelma. Projektin on määrä käynnistyä toden teolla joulukuussa 2015. Vielä ei ole tiedossa olisiko Kuolemantähden määrä suojella Yhdysvaltoja vai koko planeettaa.