Tutkimus: Television katselulla ja heikolla spermalla yhteys

Digi Lifestyle · Stara.fi

Viime vuosikymmenien aikana lukemattomat tutkimukset ovat osoittaneet, että miesten sperman laatu on heikentynyt selvästi aikaisemmasta. Nyt tuore tutkimus on löytänyt linkin sperman laadun heikentymisen ja runsaan television katselun välille.

Harvardin tutkijat huomasivat Yhdysvalloissa, että yli 20 tuntia viikossa televisiota katsovilla sohvaperunoilla siittiöiden määrä voi olla jopa lähes puolet verrattuna miehiin, jotka eivät katso televisiota lainkaan tai hyvin vähän, British Journal of Sports Medicine raportoi.

Tutkimuksessa oli mukana 189 iältään 18 – 22-vuotiasta miestä. Heidän elintavoistaan tutkittiin tarkasti muun muassa ruokavaliota, kuntoilua ja televisionkatselua. Tuloksia verrattiin spermanäytteistä tehtyihin havaintoihin. Eniten televisiota katsovilla siittiöitä oli jopa 44 prosenttia vähemmän kuin vähiten katsovilla.

Toinen siittiöiden määrään selvästi vaikuttanut tekijä oli kuntoilu. 15 tuntia tai enemmän viikossa kuntoilevilla miehillä oli jopa 73 prosenttia enemmän siittiöitä kuin alle viisi tuntia viikossa kuntoilevilla. Yhdelläkään tutkituista siittiöiden määrä ei ollut niin alhainen, etteikö sillä olisi voitu saada nainen raskaaksi.