BB-Iida menetti koiransa – lemmikkien myrkyttäjä liikkuu Pirkanmaalla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on viime vuosina ilmennyt monia tapauksia, joissa koirien suosimien ulkoilureittien varrelta on löytynyt koirille tarkoitettuja myrkkyansoja. Viime päivinä sellaisia on löytynyt Pirkanmaalla, jossa ainakin yksi koira on kuollut myrkytykseen.

Big Brother -talossa viime syksynä asustanut BB-Iida menetti tiistaina Nelli-koiransa myrkytykseen pitkän kamppailun jälkeen. Koira oli syönyt myrkkyä Pirkkalan Sionkylän Sorkkalantiellä. Iida kertoi Staralle, että Nelli vietti kaksi yötä teholla ja sai kaksi verensiirtoa, joiden jälkeen sen tila hieman parani. Lopulta myrkytys vei kuitenkin voiton ja rakas lemmikkikoira menehtyi.

Kuva: Iida Repo
Kuva: Iida Repo

Myrkkyä on löydetty Pirkkalan lisäksi myös aivan Tampereen keskustan tuntumassa Viinikassa sekä Hämeenpuistossa ja Härmälän alueella. Myrkkyä on levitetty muovi- ja metallikippoihin sekä maastoon ja kaduille ainakin jauhelihaan ja leivänpaloihin kätkettynä, ja myrkkyä on löytynyt myös aivan lastentarhan liepeiltä. Koiranomistajia pyydetään pitämään koiriaan tarkasti silmällä asiattomien suupalojen varalta.

– Maailma ei muutu, ellei pieniä oikeuden tekoja tehdä koko ajan, jatkuvasti, vaikka ne välillä tuntuvat liian pieniltä tehdäkseen muutosta. Nellin tarina on mun osalta sellainen. Se voi silti auttaa jotakuta jossain, Iida kommentoi tapausta Staralle.

Iidan rakkaan lemmikkikoiran tapauksessa oireet alkoivat ruokahalun menetyksellä ja sen jälkeen voimattomuudella. Tämän jälkeen nousi kuume ja ikenet olivat vaaleat. Lopulta virtsassa oli verta ja jalat eivät enää kantaneet. Joskus oireisiin lukeutuu myös oksentaminen, mutta ei Iidan lemmikin tapauksessa. Vakavia tapauksia on kiidätetty Tampereen Tuhatjalasta hoitoon Hattulassa sijaitsevaan Vethousiin, jossa koiralle voidaan antaa tehohoitoa ja suorittaa verensiirto.

– Haluaisin perustaa Nellin muiston kunniaksi säätiön, josta voisi hakea avustusta kalliiden eläinlääkäri ja -sairaalamaksujen hoitamiseen myrkytystapauksissa. Moni joutuu lopettamaan rakkaan lemmikkinsä rahaongelmien takia. Tällaisen säätiön olemassaolo olisi turvaverkkona vähävaraisemmille omistajille ja näin lemmikit saisivat niiden hengen pelastavaa apua. Jokainen henki on yhtä arvokas, Iida kertoo suunnitelmastaan.