Facebookmageddon iski: Facebook heitteli nettikäyttäjiä ympäri verkkoa

Digi · Stara.fi

Maailman suurin sosiaalinen media Facebook on yli miljardilla käyttäjällään merkittävä peluri verkkoliikenteessä. Palvelussa on kuitenkin aika ajoin ilmennyt vikoja, joilla on ollut näkyvät seuraukset. Nyt Facebook on ollut lamaannuttaa osan internetistä mystisen vikansa vuoksi.

Valtava määrä nettikäyttäjiä huomasi yllättäen, että heidät ohjattiin tavallisilta verkkosivuilta automaattisesti Facebookiin ja siellä sijaitsevalle virhesivulle. Kyseessä olivat verkkosivustot, joihin on yhdistetty Facebookin kautta tapahtuva Facebook Connect -sisäänkirjautuminen. Tällaisia sivustoja on maailmalla miljoonia.

Yhteisöpalvelussa ilmennyt vika ohjasi käyttäjän automaattisesti Facebookissa sijaitsevalle vikasivulle. Äkillinen liikenteen lisäys hidasti osia internetistä kunnes vikas saatiin lopulta korjattua, The Next Web uutisoi.

Facebook on tänään tiedottanut korjanneensa ongelman. Eniten ihmetystä on kuitenkin aiheuttanut se, että Facebook ei edes yrittänyt pyytää anteeksi aiheuttamaansa ongelmaa. Tämä siitä huolimatta, että verkkosivustoilta jäi toteutumatta miljoonia sivulatauksia. Se ei myöskään kertonut miten aikoo jatkossa välttää vastaavan tilanteen tapahtuminen.