Tutkimus: Miehet ostavat väärän lahjan ystävänpäivänä

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Pariskuntien keväinen lemmekkyys huipentuu helmikuiseen ystävänpäivään, joka varsinkin maailmalla on todellinen sydänten, suklaarasioiden ja suloisten rakkausviestien täyttämä päivä. Suomessa päivä painottuu usein enemmän ystävien muistamisen ympärille.

Nyt amerikkalaistutkimuksessa on selvitetty, että miehet käyttävät keskimäärin 84 dollaria, eli 64 euroa, partnerilleen ostamaansa romanttiseen lahjaan. Naiset sen sijaan kuluttavat kumppanin lahjaan vain noin 48 dollaria, eli 37 euroa.

Huolimatta siitä, että miehet selvästi panostavat lahjaan rahallisesti enemmän, he eivät ilmeisesti osaa ostaa oikeanlaista lahjaa. Tutkimuksen mukaan nimittäin 65 prosenttia komistuksista käyttää varojaan illallisdeittiin, 38 prosenttia ostaa suklaata ja 37 prosenttia kukkasia.

CreditDonkey-sivuston tutkimuksessa on kuitenkin selvinnyt, että vain 49 prosenttia lahjan vastaanottajista haluaa mennä romanttiselle illalliselle. Lisäksi ainoastaan 30 prosenttia ihmisistä todella haluaa suklaata ja vain 20 prosenttia unelmoi kukkasista.

Yllättävän moni olisikin kiinnostunut saamaan lahjaksi lahjakortin tai elektroniikkaa. 15 prosenttia käyttäisi mielellään saadun lahjakortin ja 20 prosenttia ihmisistä arvostaisi toimivaa elektronista tarviketta. Yli tuhannelle ihmiselle tehdyssä kyselytutkimuksessa selvisi myös, että vain 58 prosenttia amerikkalaisista aikoo juhlia ystävänpäivää tänä vuonna.