Näin moni lukee kumppaninsa yksityisviestejä!

Digi Lifestyle · Anna Poikkimäki

Monelle ei ehkä tule mieleen suhteen alussa kuinka suuri osa parisuhdetta on ihmisten välinen luottamus. Kun ristiriitoja syntyy, saattavat puolison toimetkin nostaa epäilyksiä ja pelkoja pintaan. Rakkaan ihmisen tekemiset saattavatkin alkaa kiinnostaa tungettelevalla tavalla.

Nyt erään brittitutkimuksen mukaan 50 prosenttia ihmisistä jakaa kumppaninsa kanssa sähköpostin ja sosiaalisen median sivustojen salasanat sekä jopa luottokortin numerot. Hämmästyttävää kyllä, 42 prosenttia ihmisistä käyttää tätä tietoa hyväkseen lukeakseen kumppaninsa viestejä. Suuri osa ei kuitenkaan välitä partnerin nuuskimisesta.

54 prosenttia säilyttää edelleen intiimejä tekstiviestejä, sähköpostiviestejä ja kuvia älypuhelimissaan. Kolmasosa aikuisista lähettelee tällaisia viestejä sähköpostin, puhelimen tai sosiaalisen median välityksellä ystävänpäivänä. Yksityistietojen luovuttaminen kumppanille on osoitus luottamuksesta, joka voi kuitenkin kääntyä kielteiseksi eron yhteydessä.

McAfee ja MSI International -yritysten tutkimuksen perusteella neljäsosa ihmisistä katuu tuolloin intiimikuvien lähettämistä eksälle. Seitsemän prosenttia ihmisistä on kokenut kauhun tunteita, kun kostonhimoinen ex-kumppani onkin julkaissut arkaluontoisen otoksen esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Kolmasosa ihmisistä myös myöntää vakoilevansa entistä rakastaan Facebook ja Twitter-palveluissa. Yksi viidestä tarkkailee tämän lisäksi eksän nykyistä partneria. Kyselyyn vastasi tutkimuksessa yli tuhat brittiaikuista.