Isä halusi teinityttären pois Facebookista – teki sen tyylikkäästi

Digi · Anna Poikkimäki

Yhteisömedia Facebook on herättänyt alusta asti ihmisissä ristiriitaisia reaktioita. Palvelun suosiota ei voida kiistää, sillä sillä on jo yli miljardi kuukausittaista käyttäjää. Vanhemmat toivovat silti usein, etteivät lapset menisi kyseiseen palveluun.

Nyt massachusettsilaisen perheenisän uutisoidaan lahjoneen tyttärensä pois Facebook-sivustolta. Paul Baier maksoi nimittäin 14-vuotiaalle Rachel-tyttärelleen 200 dollaria, eli 150 euroa. He kirjoittivat asiasta sopimuksen, jolla teini-ikäinen neito lupasi olla viisi kuukautta kokonaan pois sosiaalisesta mediasta.

Isän sopimuksessa on kuitenkin pieni jippo, sillä tytär sai sen kirjoitettuaan vain 50 dollaria. Näytettyään pystyvänsä todella pitämään sanansa teini saa viiden kuukauden mittaisen jakson lopussa loput 150 dollaria. Rachel Baier antoi Facebook-tilinsä salasanan isälleen, jotta tämä voisi välillä tarkistaa tyttärensä noudattavan sopimusta.

– Se oli hänen ideansa. Hän haluaa tienata rahaa. Hänestä Facebook on myös haittatekijä ja ajan tuhlaamista. Hän aikoo mennä sinne takaisin, kun sopimus ohi, kertoi Paul Baier Daily Dot -lehdelle.