Raju väite: Homoeläimiä syrjitty luonto-ohjelmissa – katsojia huijattu?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman tunnetuin luonto-ohjelmien isäntä Sir David Attenborough on joutunut Britanniassa erikoisten syytösten kohteeksi. Hänen väitetään nimittäin syrjivän ohjelmissaan tietoisesti homoseksuaaleja eläimiä, vaikka niitä on luonto pullollaan.

Syytökset The European Journal of Clinical Studies -lehdessä esittäneen Itä-Anglian yliopiston tohtori Brett Millsin mukaan luonnossa on runsaasti eläimiä, joilla on homoseksuaaleja käyttäytymismalleja. Hänen mukaansa Attenboroughin ohjelmissa niitä ei ole kuitenkaan näkynyt lainkaan, koska luonto-ohjelmien legenda on tietoisesti välttänyt esittelemästä sellaisia tapauksia ohjelmissaan.

Millsin mukaan televisiokatsojille on tästä syystä muodostunut vääristynyt mielikuva luonnosta. Hän teki johtopäätöksensä katsottuaan kahden vuosikymmenen luonto-ohjelmat. Aiemmin sama mies on syyttänyt luonto-ohjelmien tekijöitä eläinten yksityisyyden suojan loukkaamisesta, joten kyseessä vaikuttaa olevan brittien versio Johan Backmanista.