Poliisi varoittaa nettihuijauksesta

Digi · Stara.fi

Suomalaisia on jo parin vuosikymmenen ajan yritetty huijata mitä erikoisimmilla nettihuijauksilla, joita satelee erityisesti sähköpostiin. Tänään Pirkanmaan poliisi on varoittanut kansalaisia Facebookissa Yhdysvalloista lähetetyistä huijausviesteistä.

‎///VAROITUS///

Pirkanmaan poliisilaitos on tänään 13.2.2013 saanut tiedon, että suomalaisiin sähköpostiosoitteisiin on lähetetty viestiä Florida Department of Highway Safety and Motor Vehicles- nimissä. Viestissä kerrotaan tilisiirrosta, jonka sen vastaanottaja on suorittanut sekä siinä on linkki, josta saa lisätietoja.

Kyseessä on ns. kalastelu-sähköpostiviesti, jonka avulla yritetään saada haltuun mm. ihmisten luottokorttitietoja ja näin päästä tavoittelemaan taloudellista hyötyä.

Florida Department of Highway Safety and Motor Vehicles ohjeistaa internetsivuillaan, että jos et ole tilisiirtoja tehnyt, niin poista viesti äläkä paina linkkiä, joka viestin mukana tulee. Flhsmv ei varoituksen mukaan ole viestejä lähettänyt.

Yleisenä ohjeena voi sanoa ihmisille, että vieraita/ tuntemattomia linkkejä painaessa kannattaa varmistua, mihin kyseinen linkki todellisuudessa ohjaa. Tämä onnistuu usein viemällä hiiren osoitin linkin päälle ja tällöin katsoo selainikkunan alareunaa.

Tarkkaavaisuutta internetissä!

– konstaapeli Janne

Äskettäin maailmalla julkaistiin tutkimustietoa, jonka mukaan yhä tämänkaltaisiin huijauksiin lankeaa vuosi vuodelta enemmän ihmisiä huolimatta huijausten saamasta huomiosta ja toistuvista varoituksista.