Suosittu Stella-yhtye lopettaa!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Joensuulainen Stella-yhtye julkaisee uusilla kappaleilla täydennetyn kokoelmalevyn Siinä kaikki toukokuussa. Kesän keikkojen jälkeen bändi lopettaa toimintansa. Kokoelmalle tuleva uusi kappale On maailma meille avoinna julkaistaan perjantaina 15. helmikuuta.

– Aika pitkälti on kysymys ajasta. Mihin sen kukakin haluaa käyttää. Musiikin tekeminen huolella ja bändin pyörittäminen kunnianhimoisesti vaatii myönnytyksiä muun elämän suhteen ja niiden tekeminen alkoi käydä osalle jäsenistä vuosi vuodelta vaikeammaksi, Janne Sivonen kertoo.

– Viime kesänä käytyjen yhteisten keskustelujen jälkeen meillä oli jatkon suhteen kolme vaihtoehtoa: vaihtaa jäseniä, suhtautua bändiin enemmänkin harrastuksena kuin kutsumuksena tai sitten lopettaa. Muutaman kuukauden kypsyttelyn jälkeen päätimme yksimielisesti laittaa pillit pussiin nyt, kun kuluneista vuosista on voittopuolisesti hyvä fiilis.

Toukokuussa julkaistava kokoelmalevy summaa Stellan 11 vuotta kestäneen uran. Kokoelma tulee olemaan tuplalevy, jolla on mukana myös viisi uutta kappaletta.

Yhtye perustettiin 2002. Stellan kappaleet ovat tulleet suomalaiselle yleisölle tutuksi vuodesta 2004 lähtien, jolloin Stellan ensimmäinen albumi Kuuntelija julkaistiin. Kappaleet Piste. ja Aamun kuiskaus siivittivät bändin uran nousuun, jonka jälkeen yhtye myi kultaa kolmella albumilla perättäin.