Yksinäiset miehet maksavat tekaistuista Facebook-tyttöystävistä

Digi Lifestyle · Tim Isokivi

Erilaiset seuralaispalvelut ovat suosittuja erityisesti yksinäisten miesten keskuudessa. Aina kyse ei ole vain seksistä, vaan naisille maksetaan esimerkiksi miehen seurassa näyttäytymisestä juhlissa. Nyt Facebookia käyttäville sinkkumiehille tarjotaan hieman samankaltaisia palveluita.

Cloud Girlfriend on yksi ”sosiaalisen median tyttöystäviä” tarjoavista sivustoista. Käyttäjät voivat sivustolla luoda oman ihannetyttöystävänsä, joka maksaa asiakkaalle noin 3,75 euroa viikossa. Virtuaalinen tyttöystävä lähettää käyttäjän Facebook-seinälle viestejä, sillä tarkoituksena antaa ihmisille vaikutelma siitä, että tämä olisi parisuhteessa.

Cloud Girlfriendin toisen perustajan David Fuhrimanin mukaan sovellus voi auttaa käyttäjiä löytämään myös oikean tyttöystävän. Hänen mukaansa naiset ajattelevat miehen olevan poikaystävämateriaalia nähdessää ”virtuaalityttöystävän” tälle lähettämiä romanttisia viestejä.

Vastaavanlaisessa Fiverr-palvelussa internet-tyttöystävänä työskentelevä 24-vuotias Sophia kertoo BBC Technology -sivustolle työn olevan varsin helppoa. Hänen mukaansa suurin osa asiakkaista on miehiä, jotka haluavat tehdä jonkun muun kateelliseksi.

Erilaiset virtuaaliset tyttöystävät ovat – ehkä vähemmän yllättäen – erityisen suosittuja Japanissa. Esimerkiksi Nintendo DS -käsikonsolille tehty Love Plus -tyttöystäväpeli myi kuukauden sisällä julkistamisesta 100.000 kappaletta. Joulukuussa 2009 yksi sen käyttäjistä meni jopa naimisiin virtuaalityttöystävänsä kanssa.