Mark Zuckerberg antoi 371 000 000 euroa vuodessa hyväntekeväisyyteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Facebookin käyttäjämäärä ylitti viime vuoden lokakuussa miljardin rajapyykin. Palvelu on tehnyt omistajistaan superrikkaita, mutta perustaja Mark Zuckerberg tosin putosi vuonna 2012 Yhdysvaltain 36. rikkaimmaksi kansalaiseksi.

Mark Zuckerbergin ja hänen vaimonsa Priscilla Chan ovat olleet varsin avokätisiä hyväntekeväisyysjärjestöjä kohtaan. Vuonna 2012 pariskunta lahjoitti apua tarvitseville yhteensä 498,8 miljoonaa dollaria, eli noin 371 miljoonaa euroa. Heidät onkin nyt nimetty Yhdysvaltain toiseksi suurimmiksi hyväntekijöiksi.

Ensimmäiselle sijalle suurimpien hyväntekijöiden listalla päätyi maailman menestyneimmäksi kuvailtu sijoittaja ja liikemies Warren Buffett, joka lahjoitti viime vuonna rahaa hyväntekeväisyyteen 2,3 miljardin euron verran. Mark Zuckerbergin ja Priscilla Chanin sijoituksesta tekee kuitenkin merkittävän se, kuinka nopeasti vasta 28-vuotias Facebook-guru ja hänen vaimonsa ovat nousseet hyväntekijöiden kärkipäähän.

Äskettäin Mark Zuckerberg kertoi luovuttaneensa 18 miljoonaa yhtiönsä osaketta Silicon Valley Foundation -hyväntekeväisyyssäätiölle. Osakkeiden arvo on The Hollywood Reporter -verkkosivuston mukaan noin 375 miljoonaa dollaria. Silicon Valley Foundation -hyväntekeväisyysjärjestö tekee työtä esimerkiksi terveydenhuollon ja opetuksen parantamiseksi.