Dubaihin maailman suurin maailmanpyörä

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Arabiemiraattien Dubaissa on totuttu viime vuosina siihen, että hurjimmatkin suunnitelmat voivat toteutua. Maailman korkeimman rakennuksen lisäksi Dubaissa nähdään pian myös maailman suurin maailmanpyörä.

Las Vegasiin suunniteltava 168-metrinen ja New Yorkiin suunniteltava 190-metrinen maailmanpyörä jäävät molemmat kertaheitolla Dubain 210-metrisen Dubai Eye -maailmanpyörän jalkoihin. Sen rakennustyöt alkavat WAM-uutiskanavan mukaan jo tänä vuonna. Maailmanpyörän on suunnitellut Hyundai Contracting ja sen valmistaa Starneth Engineering.

Maailmanpyörän alaosaan rakennetaan kongressikeskus ja itse maailmanpyörään tulee valtava led-näyttö, jossa voidaan esittää esimerkiksi mainoksia. Hintaa sille on tulossa noin 1,2 miljardia euroa. Poikkeuksellisen suuria maailmanpyöriä ovat myös 165-metrinen Singapore Flyer, kiinalainen 160-metrinen the Star of Nanchang sekä Lontoossa sijaitseva 135-metrinen London Eye.