Läpinäkyvä kännykkä on jo todellisuutta – tältä näyttää prototyyppi

Digi · Stara.fi

Läpinäkyvistä puhelimista on puhuttu pitkään, mutta varsinainen kehitys on tapahtunut pitkälti hiljaisuudessa. Nyt yksi uusi yrittäjä, taiwanilainen Polytron Technologies, pyrkii jälleen tuomaan markkinoille läpinäkyvän älypuhelimen mahdollistavaa tekniikkansa.

Yhtiöllä on nyt esiteltävänään prototyyppi, joka ei kuitenkaan vielä saavuta paljoa. Alta löytyvällä Mobile Geeksin videolla esiteltävä läpinäkyvä prototyyppi ei vielä sisällä minkäänlaista käyttöjärjestelmää tai toiminnallisuuksia. Suunnitelmista ovat kertoneet Mobile Geeks ja The Verge.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Ongelmaksi läpinäkyvissä laitteissa muodostuvat tietyt komponentit, joista ei ainakaan toistaiseksi läpinäkyviä voi tehdä. Näitä ovat esimerkiksi SIM- ja muistikortit sekä tietenkin akut. Tähän ongelmaan Plytronillakaan ei toistaiseksi ole ratkaisua ja se tulee myöhemmässä kehitysversiossaan peittämään tällaiset komponentit sisältävän osan laitteesta.

Jatkossa Polytronin tekniikka tulee kuitenkin mahdollistamaan monikosketusta tukevan läpinäkyvän näytön käyttämisen laitteen molemmilta puolilta. Yhtiö nimettää OLED-pohjaista tekniikkaansa Switchable Glass -nimellä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Polytronin tekniikkaan perustuvan laitteen osalta vuoden 2013 lopulla pitäisi olla seuraavan askeleen vuoro. Tuolloin esiteltävänä pitäisi olla ainakin jo oikeasti toimiva älypuhelin nykyisen konseptimallin sijaan. Yhtiön toimitusjohtajan Sam Yun mukaan yhtiö käy myös jo keskusteluja useiden merkittävin älypuhelintoimijoiden kanssa.

Yhteistyössä Mobiili.fi.