Tällaisen hotellihuoneen matkailijat nyt vaativat – WLAN nousi ykköseksi

Matkailu · Stara.fi

Miljoonat matkailijat ihmettelevät päivittäin miksi monet hotellit eivät ole vieläkään ymmärtäneet, että ilmainen langaton internetyhteys on jokaiselle hotellille vähintään yhtä tärkeä ominaisuus kuin suihku ja aamiainen. Ikävä kyllä myös Suomessa.

Nyt Hotels.com on tullut samaan johtopäätökseen käyttäjilleen teettämän kyselyn perusteella. Siinä nimittäin ilmainen langaton nettiyhteys arvotettiin tärkeämmäksi kuin hotellin aamiainen ja ilmainen parkkipaikka. Yli kolmannes vastaajista haluaa päästä huoneestaan ilmaiseksi verkkoon myös lomamatkoillaan.

Kuva: Trivago
Kuva: Trivago

– Matkailijat käyttävät tabletteja, älypuhelimia ja kannettavia tekemisen suunnitteluun, yhteydenpitoon perheen ja ystävien kanssa ja jopa ruokatilauksiin suoraan hotellihuoneisiin. Näin ollen ei ole ihme, että ilmainen nopea WiFi on tarpeellinen, Yvonne Bonanati Hotels.comilta toteaa.

Tutkimuksen mukaan 34 prosenttia vastaajista ilmoitti ilmaisen nettiyhteyden olevan ykköskriteeri valittaessa hotellia lomamatkoille. 56 prosenttia vastaajista kertoi sen olevan pakollinen asia liikematkoilla ja 66 prosenttia vastaajista toivoi ilmaisen langattoman netin tulevan standardiksi kaikissa hotelleissa vuonna 2013.

Langattoman ilmaisen nettiyhteyden lisäksi elektroniikka ja pienlaitteet ovat matkailijoiden prioriteettilistan yläpäässä hotellihuoneiden varusteissa. 23 prosenttia vastaajista ilmoitti laadukkaan kahvinkeittimen olevan tärkein moderni varuste hotellihuoneessa. 43 prosenttia vastaajista piti huonehintaan sisältyvää pullovettä tärkeimpänä yksinkertaisena palveluna. 31 prosenttia matkailijoista halusi, että ilmainen aamiainen sisältyy huonehintoihin vuonna 2013.