3D-piirtäminen on viimein totta: ”Voit piirtää ilmaan”

Digi · Stara.fi

Viime vuosina maailmalla ovat yleistyneet huomattavasti 3D-tulostimet, joilla on voitu tulostaa muun muassa täysin toimivia leluja, pienoismalleja ja jopa kokonaisia ampuma-aseita. Nyt ne ovat saamassa seurakseen uskomattoman uutuuden, kun ensimmäinen 3D-kynä tekee tuloaan.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Kyseessä 3Doodler-niminen kynä, jolla käyttäjä voi piirtää kirjaimellisesti ilmaan. Kynä pursottaa kärjestään sulaa muovia, joka kovettuu heti joutuessaan tekemisiin ilman kanssa. Näin ollen vain mielikuvitus ja fysiikan lait ovat rajana luomiselle.

3Doodler hakee parhaillaan rahoitusta Kickstarter-palvelusta, ja kuten arvata saattaa, näin mullistava keksintö on saanut hetkessä yli miljoonan dollarin sijoitukset. Suoritus on valtava, sillä tavoitteena oli vain 30.000 dollarin sijoituspotti.