Tämä mies kehitti Long Island Ice Tean – tältä näyttää aito versio

Lifestyle · Stara.fi

Laulajatähti Jari Sillanpää kehitti aikoinaan laivalla työskennellessään monien suomalaisten suosikkidrinkin, salmiakkikossun. Eräs maailmanlaajuisesti huippusuosittu vahva cocktail on puolestaan Long Island Ice Tea, joka kehitettiin Yhdysvalloissa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt verkossa nähdään mies, joka kehitti Long Island Ice Tean 1970-luvulla. Hän on Bob ”Rosebud” Butt, joka kertoo keksinnöstään ja sen syntyhistoriasta PBS-televisiokanavan Inventors-sarjan jaksossa.

Suomessa myytävät Long Island -drinkit ovat lähes poikkeuksetta erittäin tummia, koska niissä on suhteessa runsaasti kolaa. Juoman kehittäjän tyylinäytteestä saadaan kuitenkin huomata, että aidossa ja alkuperäisessä drinkissä kolaa on ainoastaan pieni tujaus väriä antamaan.