Harlem Shake oli liikaa Egyptin kiihkouskovaisille – mellakka ja useita pidätyksiä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime päivinä maailmalla on levinnyt valtavalla nopeudella niin sanottu Harlem Shake -ilmiö, jossa kansalaiset ovat tehneet jo kymmeniätuhansia samankaltaisia videoita. Kaikissa videoissa soi sama musiikki, ja perusajatus on sama. Vain ihmiset sekä kuvauspaikat ja -tavat vaihtelevat.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt ilmiö on levinnyt jo Egyptiin saakka. Siellä tempaus päättyi kuitenkin karulla tavalla, kun maan uskonnollinen poliisi pidätti Kairossa neljä lääketieteen opiskelijaa videon tekemisestä. Nuoret olivat tanssineet julkisesti alushoususillaan, mikä on Egyptissä laitonta.

Poliisi ei ollut ainoa välitöntä palautetta antanut taho, sillä kiihkoissaan ollut väkijoukko yritti hyökätä videon tekijöiden kimppuun. Katso egyptiläisten video artikkelin yltä. Ilmiön aloittanut video löytyy tästä alta.