Suomalainen liikuntasovellus nousi kännyköiden hitiksi

Digi · Stara.fi

Suomalaisen ProtoGeo-yrityksen kehittämästä Moves-liikuntasovelluksesta on tullut menestys Applen App Store -sovelluskaupassa. Moves julkaistiin vajaa kuukausi sitten ja nyt sen kehittäjät kertoivat Twitterissä miljoonan latauksen rajan ylittymisestä.

Ilmainen Moves-sovellus toimii iPhonessa jatkuvasti taustalla ja seuraa käyttäjän liikkumista. Se ilmoittaa erikseen käyttäjän päivän tai viikon aikana kävelemän matkan tai askeleet, pyöräillyn matkan sekä liikenteessä esimerkiksi autolla kuljetun matkan. Lisäksi päiväkohtaisesti tarjolla on myös aikajana, jolla näkyvät eri paikat, joissa käyttäjä on puhelimensa kanssa käynyt.

Liikuttuja reittejä voi tarkastella myös kartalla. Sovellus on vallannut useissa maissa App Storen Terveys ja kuntoilu -kategorian ykkössijan. Sovelluksen takana on Habbo Hotelia pyörittävän Sulakkeen aiemmin perustaneet Sampo Karjalainen ja Aapo Kyrölä. ProtoGeo on kerännyt 1,2 miljoonaa euroa rahoitusta Lifeline Venturesilta sekä PROfoundersilta.

Yhteistyössä Mobiili.fi.