Kreikkalaisille on liian kallista kuolla – ruumiit jätetään sairaalaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kreikkalaiset painivat nykyään raha-asioidensa kanssa viimeiseen hengenvetoon asti. Maan työttömyyden ja köyhyyden lisääntyessä kreikkalaisille on muodostunut ongelmaksi maksaa edes sukulaistensa hautajaiskuluja.

Tästä johtuen osa jättää rakkaimpansa sairaaloihin kuoleman jälkeen, sillä varallisuus ei yksinkertaisesti riitä hautaustoimiston palveluihin tai perinteisen marmorisen hautakiven hankkimiseen – saati hautapaikasta huolehtimiseen.

Hautausurakoitsijat ovat joutuneet laskemaan tästä syystä myös hintojaan sekä tekemään jopa hyväntekeväisyyttä ihmisten saattamiseksi viimeiselle matkalleen.

– Ihmisillä ei ole enää rahaa maksaa sukulaistensa hautajaisia ja siitä aiheutuvia kuluja. Kreikkalaiset tunnetaan kuitenkin ihmisinä, jotka pitävät lähimmäisistään huolta viimeiseen saakka, hautausurakoitsija Vassilis Tranou kertoi uutistoimisto Reutersille.

Tranou jatkaa, että halvimmillaankin hautaaminen kustantaa yleensä noin 1.500 euroa.

– Jotkut joutuvat myymään perintökalleuksiaan rahoittaakseen sukulaisensa hautaamisen. Tämä tilanne nostaa karvat pystyyn.