104-vuotias oli liian vanha Facebookiin – joutui valehtelemaan ikänsä

Digi · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltalainen isoäiti halusi seurata aikaansa ja liittyä sukulaistensa tavoin Facebookiin. Maailman suosituin yhteisöpalvelu ei kuitenkaan hyväksynyt 104-vuotiasta isoäitiä käyttäjäkseen erikoisen ongelman takia.

Amerikkalainen poikkeuksellisen korkeaan ikään ehtinyt isoäiti joutui valehtelemaan ikänsä, jotta hän pystyi liittymään Facebookiin. Rekisteröitymisen yhteydessä nimittäin täytyy täyttää tiedot myös käyttäjän syntymäajasta.

Mummon lapsenlapsi Gail Marlow yritti luoda isoäidilleen profiilia aidon syntymävuoden kera, mutta kun Marlow syötti järjestelmään vuodeksi 1908, muutti Facebook luvun automaattisesti vuoteen 1928. Marlow kertoi WDIV-TV:lle lähettäneensä asiasta sähköpostia jopa Facebookin perustajalle Mark Zuckerbergille, jotta isoäidin ikä saataisiin yhteisöpalveluun oikeaksi.

Marlow jäi valitettavasti ilman vastausta, mutta asian tiimoilta tavoitettu Facebookin tiedottaja myöntää, että Facebookiin ei tätä nykyä pysty syöttämään ennen vuotta 1910 syntyneiden tietoja.

Nykyään lastenlastensa kanssa Facebookkaava isoäiti valehtelee olevansa 99-vuotias.